podbeskidzka-wolowina logo

Sprzedaż: 28.01.2021r. – 29.01.2021r.

Zamówienia na wędzonki do: 15.01.2021r.

Zamówienia na mięso do: 24.01.2021r.

Zobacz nowość w naszym cenniku, zachwyć się, złóż zamówienie

Polędwica prawdziwa & Polędwica ligawa

  Sprzedaż: 28.01.2021r. – 29.01.2021r.

              Zamówienia na wędzonki do: 15.01.2021r.

          Zamówienia na mięso do: 24.01.2021r.

Zobacz nowość w naszym cenniku, zachwyć się, złóż zamówienie

Polędwica prawdziwa & polędwica ligawa

Polędwica prawdziwa Mięso wysokiej jakości, pochodzi z tylnej ćwierćtuszy, oddzielana od brzusznej powierzchni kręgów lędźwiowych i bocznej części biodra. Możesz zakupić ją w naszym sklepie w dwóch wariantach, z okrywą tłuszczową lub bez.


Co można przygotować z polędwicy prawdziwej?

Polędwicę można przygotować na wiele sposobów, najczęściej zobaczymy ją w kebabie, szaszłykach, befsztykach lub w sposobie najbardziej polecanym przeze mnie, czyli w stekach (swoją drogą steki też można zrobić z antrykotu).


Polędwica ligawa – Inaczej mięsień pół ścięgnisty, pozyskujemy ją przez wycięcie jej z udźca wołowego. Jest to chudy mięsień który dobrze smakuje niezależnie od sposobu przygotowania.


Posiłek z polędwicy – W jaki sposób?

Polędwice można zrobić na każdy dowolny sposób, piec, dusić, gotować i wszędzie będzie smakować tak samo dobrze. Osobiście próbowałem i polecam spróbować zrobić z tej części mięsa roladki.


Przepis na polędwice ligawą

Przepis, który chcemy wam polecić to cienkie, upieczone plastry polędwicy ligawej z kremem balsamicznym, nie jest to nic ciężkiego do wykonania a smakowo warte spędzenia tego czasu w kuchni :) 

Składniki:

0.5kg ligawy wołowej,

20g rukoli,

5 pomidorów koktajlowych,

15ml oliwy,

1/4 bulwy kopru włoskiego,

Odrobina kłącza imbiru,

30ml sosu sojowego,

100ml wódki wiśniowej,

pieprz.

Przygotowanie:

Marynata z: sosu sojowego, wódki, tartego imbiru, kopru i pieprzu. Dodajemy do marynaty wymyte mięso i do lodówki na 3-4 godziny. Następnie piekarnik do 220 stopni i wkładamy na 8 minut. Na talerzu w międzyczasie układamy rukolę, kładziemy mięso, skraplamy oliwą i dekorujemy pomidorami koktajlowymi.

Jeśli trafiłeś pierwszy raz na moją stronę dzięki temu wpisowi, KLIKNIJ i przejdź do strony głównej lub do wszystkich wpisów! :)

 

pomysł na przepis zaczerpnięty z wielkiej księgi wołowiny QMP

 

Skontaktuj się,
złóż zamówienie


+48 669012104
gr.zmelty@interia.pl

i odbierz pod adresem

Bronów, ul. Zarzeczna 4

© 2020 Wszelkie prawa zastrzeżone

Hej hej! Sprzedaż już nie długo, złóż zamówienie!

Sprzedaż: 28.01.2021r. – 29.01.2021r.

Zamówienia na wędzonki do: 15.01.2021r.

Zamówienia na mięso do: 24.01.2021r.